Sider

lørdag den 31. oktober 2009

Halloween weekend

Så er det Halloween.......og det har vi bare glædet os til herhjemme (som I jo ved). Vi har droppet udklædningen (jeg havde ikke lige tid til, at fremstille 5 stk. Dracula kostumer eller lignende...måske næste år, hvem ved?) Chokoladekagen, der skal skæres ud som en flagermus er i ovnen, og pigerne sover deres middagssøvn - så lige om lidt går det løs - Emil snakker og snakker om det Halloween. For en næsten 5 årig kan jeg også godt se det er stort, de har også klippet og klistret til den store guldmedalje i børnehaven.

Nå men som sagt, har jeg lige lidt tid til at blogge inden det går løs.....Jeg kunne simpelthen ikke dy mig i dag, og måtte altså lige en tur forbi genbrugsbutikken igen. Se her hvad jeg slæber hjem med - en hel pose herligheder:

Vi manglede en køkkenvægt, og så står den der i butikken og bare stråler. Den blå træbakke vil jeg lave om til et lille bord, vil enten finde nogle gamle stoleben / bordben eller købe en alm. trærundstok, save op og male i måske orange - kunne det ikke blive fedt?. Puden er hæklet og skal lige have et pift med lidt retrostof. Grydelapperne skal på en kjole til enten Sara eller Ida. Svampen kan købes i Søstrene Grene i øjeblikket i 3 forskellige størrelser min er mellem.

Kim arbejder på 3 holdsskift og i sidste uge var det nattevagten. Han skal på arbejde igen i morgen allerede kl. 11 og er først hjemme igen kl. 23. Jeg skal ikke klage på nogen måde, jeg mener, det er jo pga. Kim´s arbejde, det kan lade sig gøre, at jeg er hjemmegående i øjeblikket, meeeeeen det er godt nok hårdt at være alene med de tre små i så mange timer! Nå men tilbage til Kim´s nattevagt.....han kommer hjem i går morges og finder ud af, at han vil holde sig vågen og arbejde i garagen, og så bare gå tidligt i seng. Det gjorde han så også, men må da indrømme jeg var lidt bekymret for ham. Han gik også først i seng omkring kl. 22! Den mand behøver åbentbart ikke meget søvn, for i morges var han fit for fight igen, og kunne da lige lave lidt mere i garagen. Væggene skal pudses op og alt bliver malet hvidt, det bliver faktisk bare så lækkert derude.......og nej jeg tror altså ikke, det er fordi han ikke vil være sammen med mig, at han går for sig selv i garagen :-)

Bemærk lige Sara - hun er ved at slikke på en kost...adrrr det har jeg først set nu :-)

Happy Halloween


fredag den 30. oktober 2009

Flagermusen Flora

Kan I gætte hvordan jeg har fremstillet denne flagermus?

En enlig sort herresok kan med lidt sytråd, filt, knapper og fyld nu flyve og pynte til vores Halloween. Det er en af mine absolutte favorit designere, der står bag dette genbrugs meterværk - Heather Bailey. Få det gratis mønster lige her! Jeg elsker alle hendes små kreative finurligheder - og hun deler gerne ud med tips og tricks på hendes blog, se det er jo noget vi kan li´:-)

torsdag den 29. oktober 2009

Verden rundt på en aften

Ja jeg kom vidt omkring i går aftens. Vi begynder rejsen i USA, her er min søster og svoger på en 3 ugers tur rundt i lejet bil, og ser alt det, vi andre bare drømmer om. I Yosemite National Park lå der sne - Emil og Sara´s kommentar da de så billedet på Facebook var:

Skal vi ikke lege i sne - sig lige til Onkel Kenneth, han skal vente på os der

De ved nemlig godt man kan "snakke" sammen på computeren, så de går nok ud fra, at legeonkelen sidder i sneen og venter på dem - sød tankegang!

Jeg drønede videre til Norge, og bestilte intet mindre end alle varianter af det smukke gavepapir hos Blafre Design. Det skal jeg selvfølgelig bruge til de skønne sættekasser. Jeg fik også købt noget tapet på Trendsales og endnu mere gavepapir hos Minimega, så jeg var da også lige rundt om Danmark et smut.

Sidst men absolut ikke mindst, fik jeg lige en update fra Ulla, om hvordan hendes messe i Tyskland var gået....så jo verden er altså bliver meget mindre :-)

Jeg mangler lige at lægge en sidste hånd på et kreativt Halloween dyr....vil ikke røbe noget endnu, I får det at se senere.....så vil jeg også mene vi er godt rustet til Halloween i morgen.

PS. har I bemærket min nye indretning her i blogland - lidt retroblomster pynter vel altid ikk?

Dominoeffekten

Jeg er en samler - er bare så glad for alle mine fund. Nogle af mine fund ligger i årevis, og pludselig en dag skal jeg bruge dem. Sådan er det med disse sættekasser. Jeg har haft dem på mit barndomsværelse fyldt med alt muligt / umuligt knipsting og andre skatte. De har været gemt væk i mange år, og sidst men ikke mindst, har de fungeret som opbevaring af sytråd og knapper på mit arbejdsværelse.


Men i dag skal de altså tømmes og males hvide. Senere skal de dekoreres med det fineste tapet og pakkes ind, for til sidst at lægges under juletræet og åbnes af Ida og Sara juleaften. Jeg glæder mig til at se resultatet.

Bare den lille opgave at få tømt disse sættekasser har resulteret i en lavine af ommøblering herhjemme - det jeg kalder Dominoeffekten!
Blandt knapperne lå der HAMA perler, de er blevet sorteret over i en fin ruminddelt kasse. Alle knapperne er kommet i to Ikea beholdere (håber jeg kan finde noget lidt smartere retro f.eks. Erik Kold) og alt sytråden er nu i 6 vinglas, der stod i vores skab i bryggerset. Nu skal jeg så igang med at rydde den øverste hylde op i skabet på legeværelse (så jeg kan få plads til HAMA perlerne) og rydde min vindueskarm i mit arbejdsværelse op (så jeg kan få plads til sytråden) og få styr på mit bryggersskab, nu hvor der er kommet lidt mere plads pga. vinglassene og Ikea bøttene. Hvad sker der lige!....bare fordi jeg skulle tømme de der sættekasser :-)

Prøv lige at se her hvad Koldings genbrugsforretninger fristede med i går. Vi besøgte 3 forskellige, og jeg kan da næsten ikke få armene ned over min begejstring for de jydske skatte.


onsdag den 28. oktober 2009

Min Liberty give away

Jeg melder mig allerede på banen med min første og nok ikke sidste :-) - Give away. En skøn pude opsyet i Liberty stof fra mette b samt det flotte Amy Butler stof - Lotus. Puden er en skøn smal sag på 23 x 45 cm og kan blive din på følgende måde:

1 lod: Kommetar til dette indlæg

2 lodder: Kommentar + fast læser

3 lodder: Kommentar, fast læser og link på din blog (lån gerne billede)

Jeg trækker lod lørdag den 14. november kl. 12.00 - Held og lykke

Liberty fra London

Prøv lige at se hvad posten kom med i går eftermiddags. En skøn pakke fra mette b - min gevinst fra hendes give away. Jeg var den sidste der tilmeldte mig hendes give away og vandt, jeg føler næsten det er lidt unfair over for alle andre der deltog......
Bemærk det skønne kort fra Mettes hånd og smukt papir :-)

.....Derfor har jeg besluttet mig for, at bruge noget af det skønne Liberty stof til min første Give Away. Hold øje med min blog, jeg regner med der kommer mere om denne Liberty sag i aften.
I dag skal jeg på turné i alle genbrugsforretninger i Kolding. Jeg glæder mig til at se hvilke skatte de gemmer :-) Siden vi flyttede i maj fra Odense til Kolding, har der hverken været tid eller overskud til sådan en luksus - men i dag skal være dagen :-)

Til sidst får I lige dagens smil fra min lille Ida på 15 måneder. Hun er altid glad og drøner rundt. På dette billede kan man næsten fornemme hendes fart - rigtig god dag :-)

tirsdag den 27. oktober 2009

Endnu en skøn give away

Faldt da lige over denne give away fra Britta:

http://malkebotten-britta.blogspot.com/2009/10/give-away.html

3 flotte præmier er på spil blandt andet det flotteste sjal :-)

Nye kreative idéer

Først og fremmest - undskyld jeg allerede skriver om jul - men med 3 børn og en ambitiøs kreativ plan, så skal jeg altså igang nu. :-) Jeg har jo tænkt mig at producere de fleste af børnenes julegaver by myself i år. Vi har allerede købt noget Lego Power Miners til Emil (en kæmpe dille hos ham i øjeblikket) men ellers skal resten være egen produktion. Følgende projekter skal igang:
  • Retro legekøkken med tapet (Kim skal snart igang)
  • Malede bogkasser med tapet skal være sammen med legekøkkenet
  • Sy lidt forskelligt legemad (evt. pakkekalender noget af det)
  • Sættekasser med tapet
  • Waldorf dukker til pigerne
Jeg er helt oppe at køre over alle de fede julegaver som de skal have. Husker den jul, jeg fik et dukkehus min far selv havde lavet, med murstenstapet og det hele - det står stadig for mig som den bedste julegave nogensinde.

Jeg har længe været forelsket i Waldorf dukkerne, flere her i blogland syr dem selv - det vil jeg også gerne prøve. Jeg aner ikke, om det er et lidt for ambiøst projekt, men lysten den er der ihvertfald. I går fandt jeg hele 4 bøger, der måske kan hjælpe mig igennem projektet :-)
Pigerne og jeg er noget så forkølede i øjeblikket - æv. Pigerne sover en del mere end hvad de plejer, men det hjælper jo som regel også på sådan nogle størrelser. Jeg er så gået i en hel anden retning for at bekæmpe min sygdom - en masse te (ja faktisk litervis), gang i hundredevis af kreative projekter (så glemmer jeg lidt, jeg er syg) og så vil jeg kræse lidt for mig selv med lidt net shopping :-) Lyder det ikke som en ok cocktail?

Men bare rolig jeg har også taget den lidt med ro - fik hæklet min første svamp - tro mig det gik stille og roligt. Resultatet er ikke værd at vise frem som nærbillede, men eftersom jeg aldrig har hæklet før, så er det en fin "begyndersvamp". Nu står svampen blandt mine kimmidukker og pynter.
Hey lige en sidste ting - husk nu at tilmelde jeg - Gave på vandring (se indlæg herunder) - jeg kan godt love det er nogle spændende kreative projekter, der brænder for at komme afsted :-)

mandag den 26. oktober 2009

Gave på vandring

Jeg har tilmeldt mig - den nye dille her i blogland:

Gave på vandring inde hos mette b

De første tre der tilmelder sig i kommentarfeltet hos mig, vil modtage en dejlig kreativ produktion fra min hånd :-)

Det eneste der kræves for at være med er, at du selv sender legen videre på din blog. Intet er for stort, og intet er for småt. Det er giveren selv der enevældigt bestemmer hvad gaven er, og det er dét, der er det sjove!

Kom frisk - der er en spændende gave på vej :-)

Decoupage billeder

Kender I decoupage teknikken? Jeg har været igang med et uglebillede (ordre fra hjemmeside) samt nogle kagebilleder som Sara skal have i kalendergave. Ja altså når jeg har besluttet at mange af julegaverne i år skal være i eget design, ja så kræver det altså, at skrue op for juleproduktionen allerede nu :-)
For at lave dine egne flotte billeder skal du bruge:
  • 1/4 serviet kun det yderste tynde lag
  • Blød pensel
  • Lærred 15 x 15 cm
  • Decoupage lim
Klip 1/4 serviet ud og pil det alleryderste lag af (det med motivet). Lim nu under servietten med decoupage lim, glat med penslen ovenpå servietten. Tag et lille stykke af gangen oppefra og ned. Pas på servietten er meget tynd og tåler ikke du river for meget i den. Når hele lærredet er dækket af servietten lader du det tørre.
Klip til sidst kanterne rene.
Jeg maler ofte kanterne i akrylmaling, det giver et flot finish. Du kan også købe en svæveramme og sætte dit lærred i. Voila ca. 10 mins arbejde - det er da nemt.
Jeg laver gerne færdige lærreder for kun 20 kr pr. stk. f.eks. kagerne eller uglen, bare send en mail til: mettew@sol.dk. Du kan også købe servietterne på min hjemmeside. Kun 2 kr pr. stk. og ja så har du jo til 4 billeder. God fornøjelse :-) Spørg hvis du får brug for hjælp, og husk du kan lave decoupage på glas, tekstiler, pap......mm. der er rigtig mange muligheder, og det er da en flot og billig gave :-)

En anden mulighed er at bruge decoupage og akrylmaling i en herlig kreativ kombination. Herunder et par uglebilleder jeg har kreeret.
Selve uglens krop og vinger er decoupage, resten er akrylmaling.
Uglerne og skyerne er decoupage, resten er akrylmaling

Jeg vil også gerne lige vise jer Ida´s og mor´s bedste trøje lige nu. Det er en lille fin cardigan (ved faktisk ikke, om det er en kombination af strik og hækling?) men den er over 30 år - for det har nemlig været min, og så er den bare så sød stadigvæk er det ikke herligt?

En hue med buler

Mit hat den har 3 buler
3 buler har min hat
og har den ikke 3 buler
så er det ej min hat


Ja sådan kan Emil synge om sin nye vinterhue :-) Jeg blev færdig med den i går aftes, men der er altså nogle skønhedsfejl hist og pist. Jeg har ændret øreflapperne, så de ikke hænger ned til skuldrene. Den er blevet foret med sort velour - super blødt og lækkert men det skøjter ligesom rundt indeni huen. Jeg gad godt, at sy foret bedre fast, så det ligesom følger huen (giver det mening?). Jeg tror, jeg vælger noget tyndere materiale til Sara´s hue - for at se om det giver en forskel. Jeg vil meget gerne høre fra jer, hvis I har et tip til mig :-) Jeg har fået lyst til at sy et par luffer, der passer til huen - synes det kunne blive et sejt sæt. Behøver jeg fortælle, at Emil er VILD med sin nye hue - buler eller ej :-)
PS. Det var lidt af en kamp at få billederne i kassen - Emil ser morgen fjernsyn og klokken var 6.30 men altså jeg var jo så spændt på, om han kunne passe huen :-)

Sara og jeg var sammen med mormor og morfar til kaffe hos Oldemor i går eftermiddags. Sara nød simpelthen al den opmærksomhed hun fik fra os 4 voksne, det var bare så hyggeligt. Min farmor har hæklet nærmest hele sit liv, og jeg skal snart have første lektion fra hende. Jeg kunne så godt tænke mig, at kunne hækle nogle af de fine svampe jeg har set flere steder her i blogland.

Nu vil jeg vække Ida, og opstarte mandagen for alvor - lige nu nyder jeg lige et stille øjeblik her i blogland :-)

Hov fandt da lige et par give aways ....skønne retro glasbrikker. Sidste frist for at deltage er den 29. oktober meeeeeeeeeeeeen I behøver jo ikke deltage :-) Ej pjat tag et kig på denne inspirerende blog :-)

http://dilldallsaant.blogspot.com
Billedet lånt fra bloggen

Et flot julehjerte som udloves pga. hun kan fejre 1000 besøgende.

http://designogbeppe.blogspot.com/2009/10/1000-beskende.html

Billedet er lånt fra bloggen



søndag den 25. oktober 2009

Jeg er en vinder!

Ingen jantelov her i huset :-) Ej jeg har været så heldig at vinde en spændende gave fra mette b, det er købt i London - men tjek lige hendes blog, hvad præmien var. Kan altså næsten ikke få armene ned.

Jeg er gået i krig med Elsebeth Gynther bogen, mit første projekt:

Vinterhue til børnene - ældste barn først, derefter storesøster og så lillesøster :-)

Emil har været med til at vælge noget af stoffet samt et symærke med en sej raket. Jeg har nu fået klippet stoffet, og faktisk også syet meget af den, men jeg synes, der er et eller andet galt. Huen sidder bare elendigt på Emil, poser og strammer de forkerte steder og øreflapperne er mega lange. Så jeg skal lige i tænkeboks, før jeg vil vise noget som helst! Men I kan da se lidt billeder af materialerne og vores blomsterbuket på spisebordet i øjeblikket :-) Fortsat god søndag.

lørdag den 24. oktober 2009

Give away fra landet og mette b

Tjek lige hvad jeg fandt her, og som pludselig gjorde mig lidt mere frisk :-) En give away fra Kirsten http://udepaalandet.blogspot.com/.

Som jeg har forstået på hendes indlæg er præmien valgfri og der er følgende valgmuligheder:

  • æbler til fremtidige kreative udfoldelser
  • ét styk minimonster i eget farvevalg
  • ét styk spydigt broderi med humor (hemmeligt, hemmeligt!)
  • ét styk pude i eget farvevalg
Men tjek da lige hendes blog, der står alle detaljer.

Mette b har også en giveaway - en særlig gave fra London. Jamen er det ikke herligt med alle de giveaways?

30 + og mega træt

Hold da op hvor er jeg bare træt! I ved jo hvor meget søvn jeg fik natten til fredag...natten til lørdag blev det bestemt ikke bedre - der gik øl og vild med dans i den, da vi besøgte vores venner i Odense. De tilsammen 5 børn sov, og så er det nu bare hyggeligt med lidt kolde øl, og lidt fornuftig snak med VOKSNE! Men hvorfor har jeg det i dag som om, jeg har været ude at feste igennem - er bare total smadret. Jeg har allerede taget en lur på 1½ time, men overvejer kraftigt om jeg skal gå i seng om lidt! (Kl. er 17 på en lørdag) hvad sker der lige? Jeg føler mig godt nok at de 30 + rammer hårdt i dag :-)

Nå men I skal ikke snydes for lidt billeder alligevel. Jeg har købt biblen indenfor "sy selv børnetøj" - købt på QXL (lidt dyr måske 120 kr) Har lige luret lidt i den, og wow hvor er der mange fede modeller i den. Hvilke modeller har I prøvet at sy?
Jeg vil også gerne vise jer nogle legepuder, jeg har syet til Emil, Sara og Ida. Det er genbrug, når det er allerbedst. Der er brugt en masse stofrester - syet sammen uden at tænke en hel masse over det om det lige passer perfekt sammen :-) Fyldt ud med indmad fra div. puder, dyner, bamsefyld og lidt nye Ikea pude indmad (det var lige hvad jeg havde). Vupti nyt liv i børnenes legeværelse og de elsker bare disse store tumlepuder.
Til sidst vil jeg lige vise jer en fantastisk kage, vi fik hos vennerne i Odense - se der var en Halloween kage jeg efterlyste i et tidligere indlæg. Sååååå lækker.

fredag den 23. oktober 2009

Give away hos Lullaby

Nej altså jeg er helt overvældet endnu en give away i blogland - hvor fedt er dette net ikke lige:

Jeg håber det er ok Ulla, at jeg har lånt dit billede?
Se give away her: http://www.ulla-lullaby.blogspot.com/
Håber at alt er gjort korrekt - nu skal der bare krydses fingre, så det net kan komme med på mine shoppeture :-) PS. der er også totalt fede flagranker man kan vinde....ej altså....så lækkert.

En gave til en særlig familie

Nå så blev det fredag morgen - ej alt for tidligt efter min mening. Emil faldt i søvn foran verdens bedste og mest stabile barnepige - flimmerkassen i går kl. ca. 17. Vi kunne overhovedet ikke få liv i ham, så han kom i seng uden aftensmad og tandbørstning (ja hvad gør man?) Knægten vågner så kl. 23.30 - Moooaar jeg er sulten, tørstig og meget FRISK!! Nå men han faldt utrolig nok i søvn igen kl. ca. 01 efter utallige rugbrødsmadder og mælk :-) Men at få mig ud af fjerene igen kl. 6 her til morgen, krævede vist en del ifølge Kim.
Vi skal besøge gode venner her i løbet af weekenden, og jeg har syet to af disse stofkurve til dem.
Jeg har efterhånden syet en del stofkurve, som vi bruger som brødkurve, til opbevaring og meget mere. På billedet ses den i fuld størrelse - men det er meningen kanterne kan foldes ned afhængigt af hvad der skal i den. Der er strygeindlæg imellem yder og inderkurv, så den ikke klasker sammen - smart! Se udvalget af stofkurve på min hjemmeside, de koster kun 60 kr + porto:

www.minisalg.dk

Da pigerne sov deres middagssøvn i går - tryllede Emil og jeg i køkkenet. 2 plader helt fantastiske småkager med chokolade, rosiner og valnødder (fra mormor og morfars kolonihave). Mums de var så gode, at kagedåsen i skrivende stund allerede er tom.
























Da vi havde spist hjalp Sara os med at rydde op - støvsuge, tørre bord af mm. Det er så sødt og en kæmpe hjælp, når hun går i auktion med klud og støvsuger. Rigtig god fredag til jer :-)

torsdag den 22. oktober 2009

Optakt til Halloween

Emil meddelte her til morgen, at han ikke gad i børnehave og at han forresten var syg. Han havde hostet i nat som han sagde :-) Nå men alle kan jo have en off day, så han fik lov til at blive herhjemme. Vi gik i gang med at lave en Halloween udstilling med Spiderman, dinosaurus og edderkopper. Græskarene mangler vi at skære, men så kan det være et lille eftermiddagsprojekt, når Kim kommer hjem fra arbejde.
Sara ville hellere køre på sit løbehjul, og Ida hjalp til med at male på en græskartegning, jeg havde tegnet til hende. Ej hvor vi altså hyggede os. Nu skal jeg bare igang med at finde nogle spændende opskrifter med ulækre kager - nogen forslag?
Jeg lover dette bliver mit sidste indlæg i dag - men det er altså sjovt det her :-)

Skøn taske jeg gerne vil vinde

På bloggen: http://fruenssyslerier.blogspot.com/2009 er der lige nu en lækker taske som give away. Billedet er lånt fra bloggen.



Nu håber jeg at jeg har linket rigtigt, så jeg kan modtage de 3 lodder :-)

onsdag den 21. oktober 2009

En jomfrurejse

Ok dette indlæg er svært. Det er nemlig mit allerførste - mit jomfru indlæg - tænk engang jeg er lidt nervøs. Jeg føler nemlig allerede, jeg kender nogle af jer - har fulgt meget med på forskellige kreative blogs, og nu skal I altså til at vide noget om hende der Westmose. Det kan godt gøre mig lidt nervøs - men hold da op også vildt spændende og for mig et spark i den rigtige retning, for at lære en masse kreative kvinder / mænd? ordentlig at kende.

Nå men lidt om mig selv:
Jeg er 32 år og har 3 helt fantastiske børn: Emil december 2004, Sara marts 2007 og Ida juli 2008 så ja der er nok at se til :-) samt en dejlig kæreste - Kim. Jeg er selvlært indenfor det kreative univers - ja ok har da et symaskinekørekort fra engang for længe siden. Jeg elsker bare dette univers og intet projekt er en for stor mundfuld for mig. Jeg kaster mig som regel ud i det....men men men er bare så dårlig til at afslutte mine projekter. Derfor denne blog. Jeg har en hel klar målsætning:

Jeg vil også en gang imellem vise et eller andet kreativt frem, og derfor bliver jeg jo ligesom nødt til at få noget afsluttet :-)

Jeg elsker også alt der bare minder lidt om retro - men er ikke helt så modig endnu mht. stofsammensætning og boligindretning - måske det kommer? Jeg vil afslutte dette jomfruindlæg med at vise jeg nogle billeder fra mit arbejdsværelse. Hold nu fast det RODER ja faktisk er der kaos i øjeblikket, men I kan jo betragte det som nogle før billeder og så har jeg allerede påtaget mig en ny opgave (som sagt det er jeg vildt god til - så må I lige hænge mig op på, den også skal afsluttes) :-)

Rigtig god torsdag

Mange varme hilsner fra

Mette Westmose