Sider

onsdag den 29. september 2010

Oversize paddehat

"Skal....skal ikke......skal...skal ikke......ok vi kører". Vi har været i Tyskland her til eftermiddag, for at få fyldt lageret op af øl og vand, inden huset fyldes med barselsgæster. Liiidt vovet måske, men virkelig en lettelse nu hvor vi er vel hjemme igen uden tegn på fødsel what so ever. Vi besøgte også svigermor på hjemvejen, så vi havde nogle gode pauser undervejs. 

På den kreative front vil jeg vise en hæklet svamp, der har fået vokseværk.....en super giftig variant med orange dots - perfekt som nålepude. Den "lille" svamp på billedet er i virkeligheden den store model fra Stof&Stils mønster.

Pigernes julekalender er også blevet skudt i gang. Planen er legemad både i filt og hæklede varianter eller som her, finde en syet variant på genbrug. 3 stk jordbær til bare 5 kr.

tirsdag den 28. september 2010

Redebygger del 3 af....

Alt er nærmest gået i stå her på matriklen......jeg har masser af igangværende projekter men orker bare ikke. Huslige pligter er der jo også nok af - orker heller ikke. Forsøger bare at hvile og sove alt det jeg overhovedet kan. Ida er blevet forkølet og hun har derfor brug for en masse ekstra søvn - lidt held i uheld faktisk bortset fra om natten, hvor hun bare ikke kan finde ro pga. snotnæsen.

Dagens projekt blev lidt mere til fryseren. Denne gang efter en opskrift fra "Rollinger & Roulader" af Sif Orellana. By the way du kan vinde bogen hos Julia - se her.

Det er kanelsnegle, der står helt tæt i et fad og her kommer det smarte. Du fryser selve den rå dej. Når sneglene skal serveres, tøs de langsomt op og bages i 15 min - vupti vapti nybagte snegle serveret af de nybagte forældre :-)

mandag den 27. september 2010

Hæklet tæppe med muslingekant

Langt om længe har jeg fået hæklet tæppet til babypigens vugge færdig. Jeg havde fået slået alt for få masker op, så en kant skulle der til. Ja faktisk er der 4 rækker fastmasker, og så en muslingekant ellers kom det ikke til at passe. Opskriften på muslingekanten har jeg fundet lige her.

Sara er i børnehave igen efter en uge herhjemme med lidt sygdom on / off. Sofaen skal derfor i brug når Ida skal sove middagssøvn for min krop er træææt efter en omgang småveer i går, der ikke rigtig hverken ville stoppe eller udvikle sig til noget. Jeg krydser derfor mine fingre for, at næste gang bliver lykkens gang for det andet her er simpelthen bare for anstrengende...


fredag den 24. september 2010

Give Away med et twist...

Jeg har rundet 350 fantastiske faste læsere, og som traditionen byder herinde, fejrer jeg det med en Give Away denne gang med et twist....
 Billedet er lånt hos BOXdeLUXE

Du deltager ved at gætte, hvornår vi skal holde fødselsdag for vores babypige. Alle rigtige datoer kommer i en puljen og jeg trækker 2 vindere. Hvis jeg ikke har født på "dit første bud" er du velkommen til at komme med et nyt. 

Dette kan måske / måske ikke hjælpe dig lidt i konkurrencen:
  • Jeg er dags dato 37+6
  • Emil fødte jeg 14 dage før termin, pigerne dagen før termin.
  • Ingen tegn på snarlig fødsel, jeg har det bedre end nogensinde...:-)
  • Babypigen står næsten med hovedet fast og er vurderet til 3300 g (i mandags)
  • Min termin er 9. oktober
  • Den 23. oktober er jeg 14. dage over termin
 Billedet er taget for få minutter siden :-)

Præmierne er ligesom den kommende fødselsdag en overraskelse MEN kunne meget vel blive en spændende pakke fra mit lager af skønt stof, papir, knapper og bånd.....du er velkommen til at komme med ønsker, hvis du er en af de heldige.

Jeg glæder mig til at høre jeres bud.....vil det ikke være den sejeste fødselsdag, hvis jeg rammer 10.10.10 :-)

torsdag den 23. september 2010

Klippe klistre dag

Vi har allerede oplevet indtil flere uheld med farveblyant og tusch på vægge og gulve. Emil og Sara vil tegne konstant, og Ida vil jo selvfølgelig også gerne være med. Hun forstår bare ikke altid, at det kun skal være på papiret. Vores spisebord, køkkenbord, hylder hist og pist har været lager for alle disse tegnesager, og det nytter jo ikke noget, når man som Ida bare skubber en stol hen og henter efter behov....

men ikke længere for....

På hylden ovenpå et af køkkenskabene står nu disse skuffer fyldt med alle tegnesagerne. Ved siden af står en skotøjsæske med papir og malebøger. Jeg håber, at dette system vil eliminere tegne-selvbetjeningen uden dog at dræbe kreativiteten - for ja da ungerne må tegne ligeså tosset de vil - bare under en smule kontrol.

Børnenes samling af Pringels papirbeklædte æsker vokser stille og roligt......i dag kom der 3 æsker mere til samlingen....lækkert projekt må jeg indrømme.

onsdag den 22. september 2010

Genbrug for en hund...

Sara er stadig hjemme fra børnehaven - hun er sløj om aftenen og natten - om dagen har hun det strålende og der er ingen tegn på sygdom overhovedet.!! Hun har været hjemme hele ugen, så jeg krydser fingre for hun kan komme derhen i morgen.
Pigerne og jeg kørte en tur til den store legeplads i dag for at spise vores madpakker, nyde udsigten over Kolding Fjord, lege en masse og nå ja, så besøge den genbrug, der ligger lige ved siden af.

Jeg brugte 100 kr derinde, og se hvad jeg fik med hjem:
Gardiner med rødhætte og ulven
(kostede 50 kr, så lidt dyr i forhold til hvad jeg plejer at give for stof, 
men de er i perfekt stand og bare helt fantastiske motiver, så det skulle bare med hjem).

Træ maracas i skønne farver - som ny
Dukke skråstol, der i den grad trænger til nyt retrobetræk :-)
Bamse fra Skovens Dyr (ja de hed de altså i min barndom)

Det skønneste retro dukketøj - er bukserne ikke bare fine?
Pudebetræk med svaner
Lille sorte Sambo bog - dog temmelig slidt

Det blev også til disse karton skuffedarium. De er allerede i gang med et større facelift med papir fra Rie Elise Larsen. Resultat kommer på bloggen i morgen.
Sidst men absolut ikke mindst en lille håndfuld af de kære Smølfer, som også bare vækker en masse minder fra min barndom. 



tirsdag den 21. september 2010

Redebygger del 2 af....

Den anden dag i Bilka fandt jeg disse bøger til omkring 30 kr stk. De er helt fantastiske ,og der er virkelig mange mange skønne opskrifter i dem. Alle bøgerne har temaer som fødselsdag, Halloween og Fastelavn og er fyldt med skønne billeder. 
Pigerne og jeg har nærmest stået i køkkenet hele dagen og bagt en masse lækkert. Det meste er endt i fryseren, men vi har skam også nydt en lun gulerodsbolle, et stykke blåbærbrød samt pirogger med kylling, ris og feta, som var vores lækre aftensmad.
Gulerodsboller
Blåbærbrød
Æbletærte med hakkede mandler

Jeg overvejer da seriøst om jeg ikke skal bage endnu en omgang lækkerier i morgen. Kim kom nemlig hjem fra arbejde i dag og bemærkede først den skønne duft i hele huset, derefter fik han smagt på lidt af det hele, og sikke dog en masse ros......Når jeg præsentere ham for et af mine retro / tapet / farverige hvad ved jeg projekter, er det ofte bare et løftet øjenbryn og et hmmm, og det siger jo ligesom mere end tusinde ord ikke sandt :-)

mandag den 20. september 2010

Nyt liv til skoæskerne

Indrømmet jeg er ved at drukne i skotøjsæsker - for helt ærligt de er da for gode til bare at blive smidt ud. De har derfor hobet sig op inde i på mit arbejdsværelse. Endelig kom dagen, hvor min samlermani kom til sin ret. Jeg fik pludselig set på en af vores hylder i bryggerset med nye øjne, og måtte straks i gang med tapet og saks for noget skulle der ske.
Ja hvorfor jeg ikke har set eller tænkt på det noget før er mig lidt af en gåde.... :-)

(Vaskepulver i den store æske
Enlige sokker, der venter på makkeren i mellem æske
Ekstra klemmer i den lille æske)

Er I også ude og "lufte" jeres børn, når det hele er ved at blive lidt for kaotisk derhjemme? Kim og jeg pjatter ofte med, at vi skal ud og lufte børn - men det hjælper virkelig. I går blev det til en kort cykeltur hen til nærmeste legeplads. Børnene glemmer deres stridigheder, og vi har jo allesammen brug for et sceneskift indimellem.

PS. Jeg er nu glad for det kun blev til en kort cykeltur for kondien og maven var altså lidt i vejen, som billedet så afslørende viser, kunne jeg ikke helt følge med Emil og Sara :-)

søndag den 19. september 2010

Bukser med harlekintern

Vi var til forsinket sommergadefest i går. Først kaffe, kage og en masse haveleg om eftermiddagen (mellem regnbygerne). Derefter kæmpe tag-selv-bord og hyggesnak i mange timer. Super hyggeligt men vi gider bare ingenting i dag. Rod får lov til at være rod, børnene ser tegnefilm og jeg sysler med lidt småprojekter. 

Jeg er blandt andet blevet færdig med projektet til Emil. Han blev jo snydt for bukser sidst jeg gik bukseamok. Stoffet er let denim fundet som en rest i en genbrug til 5 kr (jeg har også klippet ud til en buksedragt str. 92, så det var jo en forrygende handel). Lommerne er sorte og hvide harlekintern - håndsyet patchwork, kantet med turkis skråbånd og sort/hvid stribet rib i taljen. Der er elastik ved anklerne. 

fredag den 17. september 2010

Mere legemad...

I sidste uge var mit "kreative fiduser" indlæg - legemad i filt. Jeg fik en kommentar fra Mette med bloggen Metski, hun havde syet en masse filtmad til datterens 3 års fødselsdag, og ville da gerne dele alle de lækre links.

Prøv derfor at kigge forbi Mette´s blog og lad tænderne løbe i vand. Der er virkelig mange skønne links - både i filt samt hæklet og strikket mad - helt fantastisk.

Ida og Sara skal have masser af legemad i filt (jeg tror det skal være adventsgaver i år). Jeg glæder mig til at sy det hele, for det er da bare hyggelige sysleprojekter.
Jeg har også gang i et nyt projekt - denne gang til Emil. jeg håber at kunne vise mere frem senere i dag ellers måske i morgen.

torsdag den 16. september 2010

Falsk alarm nr. 1

Vi måtte en tur på sygehuset i går. Jeg blev undersøgt på kryds og tværs men det var "bare" falsk alarm. Da vi ventede på Ida, havde jeg 3 falske alarmer, og det er altså pænt hårdt for kroppen og ikke mindst hovedet. (Tilgengæld havde jeg kun stærke veer i 20 min før hun blev født). De falske drilleveer er ved at modne mig, og fødslen kan gå i gang, når som helst var svaret fra jordemoderen. Spændende men også sådan lidt osteklokke agtigt - for jeg orker bare ikke rigtig at gå i gang med det helt store!

Jeg hækler lidt og har fået syet babybukserne færdige - that´s it. Nå ja og så har vi da hygget os Big Time her til eftermiddag. Varm kakao med flødeskum vejret er jo lige til det ikke?

tirsdag den 14. september 2010

De mange spørgsmål

Mellem dagens praktiske gøremål, lægebesøg med mere sysler jeg på lidt mere til vores efterårsbaby. Tænk engang om bare 25 dage har jeg termin....spændende om hun vil ud 14 dage før som Emil ? (pigerne meldte deres ankomst dagen før termin). Jeg har i lang tid været plaget af til tider kraftige plukkeveer, men her de sidste dage har jeg intet mærket til de drilleveer....kan ikke lade være med at tænke på, om det er stilhed før storm eller om kroppen endelig bare giver mig lidt ro.....? Ja spørgsmålene er mange, og sådan er det bare de sidste uger op til en fødsel for mig, ALT bliver analyseret, vendt og drejet....

Tiden føles dog på ingen måde lang for mig - de 3 banditter gør i hvert fald alt hvad de kan, for at holde mig og huset i gang. Dog har de også deres stille stunder, prøv bare at se her, hvordan Ida hjalp Emil med lektierne i dag. Hun prøvede at spidse hans blyanter, og ville kysse og kramme ham konstant.
Nå men tilbage til dagens babyprojekter. 2 par bukser i det stof jeg havde tilbage fra weekendens gave. Jeg mangler smock i det ene par og elastik ved anklerne i det andet par, men jeg er da næsten i mål.
Jeg er ikke blevet træt af at hækle Granny Stripes endnu, så denne gang er det babypigens vugge der skal forskønnes med et hæklet tæppe. Hver farve gentages i 4 rækker, så går det bare derudaf, og jeg vil tro jeg næsten er halvvejs allerede. Der skal en hæklet kant på tilsidst af en eller anden art. Kaldes sådan en kant noget speciel på fagsprog (når jeg engang skal søge efter hvordan jeg gør)?

mandag den 13. september 2010

Flere bukser

Weekenden har budt på barnedåb og fødselsdag det meste af søndagen. Ønsket var Westmose kreationer, så derfor havde jeg gang i en større produktion om lørdagen. Resultatet blev en småblomstret buksedragt, et par lys lilla tullebukser og et par brune bukser i babyfløjl. Mønster til det hele er fra Stof2000. 
Ida demonstrerer her, hvor nemt det er at lege og hoppe i sine lilla "ny retro" tullebukser. Der skal jo både være plads til ble samt at stå i nogle mærkelige stillinger, fordi hun liiige fik øje på et eller andet på gummistøvlerne :-)

fredag den 10. september 2010

Det forkerte ben...

Der sker godt nok meget i Blogland i øjeblikket....puha kan da næsten ikke følge med. Jeg kan bare mærke, at det påvirker mig på en eller anden måde - som er lidt svært at forklare. Ok graviditetshormonerne og de tiltagende plukkeveer hjælper jo heller ikke ligefrem på situationen vel?.

Dagen begyndte også bare på værst tænkelige måde. Børnene og jeg sov en time for længe, og blev vækket af et opkald fra Kim "om vi var stået op"?. Kim har arbejdet nat denne uge, og fredag holder han sig vågen for at vende rytmen hurtigst mulig. Han skulle derfor aflevere Emil og Sara.....men han ringer igen lidt senere, at han holder i kø på motorvejen. Så jeg måtte i fuld fart få en sovende Ida, og de store ud i bilen, men vi nåede det til kl. 8. Jeg havde stadig noget af mit nattøj på. ALTSÅ!!! 

Det kan altså være svært at få vendt en dag, hvor man har fået det forkerte ben ud af sengen. Men mit humør steg da flere grader, da posten var forbi med disse Give Away præmier:
Skønne vintage lækkerier fra Helle - En fugl i hånden 
(har så lige læst Helle lukker sin blog, jeg krydser fingre for det kun er for en periode....)


Stofarmbånd fra Linda Eg

Samt en længe ventet pakke fra Tyskland med lidt "nyt" stof til lageret.
For at skrue humøret helt op, kørte vi en tur til Kolding Fjord her til aften. Bare for at drikke en kop kaffe, spise en lækker småkage (opskrift fra Merete) og nyde udsigten og de tre krudtugler, der brændte dagens allersidste energi af mens solen gik ned....
Jeg vil ønske jer alle en rigtig dejlig weekend.....vores bliver rigtig travl, så jeg når ikke til at opdatere før på mandag.

torsdag den 9. september 2010

Legemad i filt

Jeg introducerede en ny serie herinde i sidste uge - jeg kalder den for kreative fiduser.....det kunne ligeså godt have heddet kreativ inspiration, opskrifter, tips og idéer. Etiketten dækker over alle de fede links, som jeg gerne vil dele med jer.
 
Når jeg ser noget virkelig flot legemad, der bare er gennemført ned til mindste detalje, er det lige så tænderne løber i vand. Det må da være en drøm for børnene at lege med. Vi kender alle til de flotte filt cupcakes men mulighederne med filt er jo nærmest uendelige.
 Disse skønne cupcakes har Louise fra Krea-suset syet til mine piger.
De er så fine og gennemførte, så jeg værner meget om dem.
Mine piger får derfor ikke altid  lov til at lege med dem,  så ville de forlængst være splittet til atomer. 
Så det store spørgsmål er jo egentlig, om det mere er mors legetøj end pigernes? :-)

Nå men tilbage til de lækre links...har du fået lyst til en sandwish?, så klik lige på denne opskrift. En banan eller majskolbe kunne da også være fine i køkkenet - følg denne vejledning.

Selvom sommeren er forbi kan vi da stadig godt drømme om jordbær ikke? Eller hvad med en picnickurv fyldt med alt hvad hjertet kan begære...se her

Jeg drømmer om at sy det hele.....synes det kunne være en oplagt idé til kalendergaver / adventsgaver (så får mor jo også gaver), og det er da slet ikke for tidligt at tænke på jul, hvis gaverne skal syes i hånden vel...?