Sider

torsdag den 30. december 2010

Dukkehuset

Dukkehuset til Sara har Kim sat sammen af 2 bogkasser arvet fra min morfar. Derefter er der bygget tag på og tilsidst er det hele malet. Jeg har tapetseret det dels med det velkendte retro tapet fra gemmerne og dels med rød/hvide striber og sort/hvide harlekin tern som er eget design printet på kraftigt A3 papir. Møblerne er genbrugsfund.
I stuen nydes varmen fra pejsen og på det store fjernsyn kan en film fra den danske filmskat nydes...

I køkkenet er der mulighed for madlavning, tøjvask og hyggesnak omking spisebordet - 
hjerterum med plads til alle...

Sovepladserne er på 1. salen.  Her er plads til både børn og voksne.
(Dobbeltsengen med det fine hæklede sengetæppe er blevet væk.....jagten er gået ind)....

onsdag den 29. december 2010

Juleaften 2010

Mine forældre og søster kom og fejrede juleaften sammen med os. Det var en super hyggeligt med en masse skæg og ballade samt improviserede tryllerier fra julemanden.  Vores sofa har en chaiselong, hvor jeg havde gemt alle julegaverne. Da vi havde spist skulle vi alligevel flytte juletræet ud, så vi kunne danse rundt om det, og derfor havde vi ikke stillet gaverne under træet. Pludselig kiggede julemanden forbi (i år med solbriller og ekstra dyb stemme) og så sad børnene ovenpå deres julegaver!! Godt julemanden kan trylle ligesom Harry Potter og ungerne selv kunne slæbe gaverne under træet :-)
Emil var virkelig helt oppe og ringe i år. På et tidspunkt flåede han sin skjorte med trykknapper helt op og hoppede nærmest resten af aftenen. Gaverne var også et hit som I kan se på billedet :-)

tirsdag den 28. december 2010

Det tophemmelige projekt

Vi holder en tiltrængt juleferie. I dag er første dag uden nogen planer - vi har endda sovet længe - helt til kl. 9, hvilket er helt uhørt i en familie med 4 små børn.....bare skønt! Det har været en fantastisk jul meget mere om den i et andet indlæg....

Juleaften fik Kim jo en bonus gave fra min hånd. Det tophemmelige projekt - der er syet i de sene aften / nattetimer og lige til det sidste troede jeg ikke på, jeg kunne nå at blive færdig.....men det blev det:
Tæppet er syet af ret store lapper 25x25 cm. Bagsiden er mørkeblåt bomuldslærred. Der er ingenting imellem for- og bagside, så tæppet er tyndt og let at smide på sengen. Jeg gav også Kim en rulle tapet sammen med tæppet  - så håber jeg, han vil hjælpe mig med at sætte det op en af dagene.

torsdag den 23. december 2010

Emil 6 år

Vi har nu en 6 årig dreng på matriklen med en spritny Nintendo DS med Harry Potter som debutspil. Han har haft en fantastisk dag.....alle gæster nåede frem trods de store mængder sne og glatte veje. Slangen og kagemanden var en succes, og den bestilte risengrød til aftensmad er også spist.
Nu skal der ryddes op og stilles frem igen, så vi har alt klar til julen i morgen, som vi holder herhjemme sammen med moster, mormor og morfar.

I ønskes en rigtig glædelig hvid jul

tirsdag den 21. december 2010

Slanger

Emil har fødselsdag den 23. december - han bliver 6 år. Vi får hele familien på besøg om eftermiddagen til den store fødselsdagsfest. Emil har bestilt denne slange, som vi fik test bagt den anden dag. Super nemt og med lidt mere pynt end denne test version, vil den da blive flot på fødselsdagsbordet...
Opskrift er fra Amo´s bagebog

Den bagte slange gav mig inspirationen til, hvad det sidste af Sofia´s gave skulle være. Jeg har set de fineste syede slanger flere steder i Blogland blandt andet hos Stine og Mirjam. Jeg fulgte opskriften fra Stof2000 så det er jo nærmere en Anaconda jeg har fået syet.....den er kæmpestor. Jeg har fået brugt en masse rester til projektet for striberne går både vandret og lodret.
Sofia får sig her en lur i dobbeltsengen mens jeg knokler på med mine sidste julegaver.....

søndag den 19. december 2010

Pigernes junosenge

Den anden aften kørte vi en lang tur op gennem Jylland. Vi havde en aftale med den møbelsnedker, der har snedkereret pigernes nye Junosenge. Det er virkelig kram det her, der er kræset for detaljerne og sikke et håndværk. Nøj hvor er jeg glad for, vi besluttede os for at købe de senge!!

Sengene står nu i vores garage og skal males.....de bliver ikke færdige før jul men så er der lidt "underholdning" til juleferien.

lørdag den 18. december 2010

Præmier fra Blogland og billeder af årets julenederdel

Jeg har været så heldig at vinde et par Give Aways her i Blogland. Den ene er fra Malene med bloggen by Myr. Hun har fået sponsoreret en gave fra Pabstinteriør. Jeg har modtaget gaven, og den er blevet pakket i fint julepapir. Gaven er nemlig perfekt til en helt særlig person men mere efter jul...

Til børnene har jeg på bloggen Rappedikke vundet den smarte Shufflebook med julesange. Det er et rigtig smart koncept. Det er nemlig et kort med et flot billede på forsiden og en sang på bagsiden. Meningen er, at der trækkes et kort - sangen synges, og vi kan snakke om billedet bagefter. Jeg er helt sikker på, at det vil blive et sikkert hit her i huset - for jeg synes tit det ender lidt i hat og briller, hvis vi sidder med en sangbog for de kan slet ikke koncentrere sig og så begynder de at kede sig. Så kort og godt - det må være sagen...
Apropos hat og briller - ja det var hvad vores totalt opstillede fotosession til årets julekort var ved at ende med i går. Børnene i stadstøjet, julehygge foran juletræet. Kælken blev fundet frem, som de kunne sidde på. Så forsøgte vi ellers med alt vi havde lært at få 4 unger til bare nogenlunde samtidig at kigge på kameraet.....hold nu op - tror vi har taget 75 billeder, før der var et der bare nogenlunde kan sendes afsted.

Lige lidt billedspam med Ida i årets julenederdel. Hun synes selv hun ligner en sesse (prinsesse)....:-)

onsdag den 15. december 2010

Julenederdel med pynt

Sara og Ida skal have ens nederdele til juleaften. Normalt klæder jeg dem ikke ens, men det var nu alligevel det hurtigste at drøne 2 ens nederdele igennem maskinen og tid er bare den altafgørende faktor i øjeblikket.

Det er en kombination af retro, nyt stof, skind, en knap og så i bedste Shane stil - limpistol.
Jeg skal nok vise lidt bedre billeder i morgen (dagslys) - muligvis med samarbejdsvillige piger (dog ingen garanti). Stjernen (inspireret af Apfelstrudel) og hjertet er limet sammen om et bånd, der er syet sammen i enden til en løkke og så sat på en knap. På den måde kan det julede vedhæng nemt tages af (også når nederdelen skal vaskes). Nederdelen er syet som to baner, hvor den nederste er rynket inden den er syet på den øverste bane.

tirsdag den 14. december 2010

Ny symaskine, en nisse er flyttet ind og lidt mere hæklet

Børnene får adventsgaver i år....96 pakker til en pakkekalender blev lidt for urealistisk selv i min verden. Sara har fået en meget pink og meget larmende symaskine i adventsgave (købt til 40 kr på genbrug). Hun elsker den. Vi har pillet nålen af - for den kan faktisk sy rigtig, men det blev lidt for farligt, når også lillesøster Ida gerne vil lege med. Her er Sara ved at gå syamok med nogle af mine stofrester. Hun klipper og syr på livet løs - måler på Sofia og tilbage til symaskinen. Jeg sad længe og beundrede min lille store pige og hendes kreative leg - ligesom hun så tit har siddet og beundret mig, når jeg har gang i maskinerne. Det gør mig virkelig stolt og glad,og sikke mange kreative timer vi skal have sammen med hver vores symaskine...
Min mor har givet børnene denne flotte nisse. Hun har selv syet og strikket den og der er bare så mange fine detaljer. Nissen har taget sin guitar, tryllestav, ske, kagerulle og rotte med. Rotten er blevet til en mus og hedder Herkules - ja vi ser skam også Sebastians jul her i huset.
Jeg har hæklet et lille sengetæppe til dukkehus sengen. Det er harlekin tern i sort/hvid. Først har jeg hæklet banerne - skiftevis sort/hvid. Derefter er banerne syet sammen og drejet så harlekin mønsteret er rigtigt. Jeg har syet en hvid bagside på, så alle flapperne i kanten kunne klippes af.
Det blev et lidt større arbejde end jeg lige havde regnet med - men det er jo lige meget nu, hvor projektet er streget på listen. Dynebetræk og puder vil jeg sy af det smukke Graziela kløver stof...

fredag den 10. december 2010

Patchwork pude - ny variant

Jeg kom lidt ud på et sidespor i går. Jeg skulle jo sy på mine tophemmelige projekter...men denne pude blev et projekt jeg bare måtte have igennem symaskinen. Det er for mig en ny måde at sy patchwork lapperne sammen på. Trekanter der ender som firkanter....
Pudebetrækket er bare det første af mange nye varianter med denne teknik. Jeg drømmer også om tæpper, sengetøj, tasker og selvfølgelig flere puder...

Pudebetrækket kan købes lige her.http://www.amio.dk/produkt/19886/

onsdag den 8. december 2010

Top Secret

Jeg sidder lige nu i mit midlertidige syværelse (soveværelset) og arbejder på nogle tophemmelige projekter. Der er dømt adgang forbudt for den øvrige familie, som er ret så nysgerrige skulle jeg hilse at sige....
Kim og Ida er ude at køre en tur - også en tophemmelig mission...og før den tur arbejdede Kim på dette tophemmelige dukkehus til Sara:
 Der er bare en helt særlig stemning i huset med alt den tophemmelige aktivitet.

Tænk engang vores lille Sofia bliver 2 måneder i dag. Hun er endda ikke så lille længere hele 6 kg og 59 cm. Her har vi gang i lidt morgengymnastik - ligge på maven - ikke altid favoritten :-)

tirsdag den 7. december 2010

På loftet sidder nissen med sin havregrød...

Altså hvor er det heldigt at den nisse der bor på vores loft kan li´ havregrød. Den anden dag stillede vi nemlig en tallerken havregrød frem til den sammen med dette brev:
Emil dikterede det jeg skulle skrive til nissen...
Sara stod for julehygge stemning med lidt (ok meget) pynt..

Nissen havde rigtig drillet mens han havde guffet havregrød. For da vi kom hjem igen lå Emil´s dyne i Sara´s seng. Sara´s dyne i Ida´s seng og Ida´s dyne i Emil´s seng. Den historie fortæller de 3 krudtugler til alle der gider høre det - for sikke dog en drillenisse der bor her hos os....

søndag den 5. december 2010

Mobiltaske, lidt hæklet, lidt julet og leg i sneen

Lige et hurtigt indlæg inden vi skal til juletræsfest på Kims arbejde sammen med 80 andre voksne og 80 børn!! Jep der skal nok blive gang i den...

Jeg har vundet en Liberty mobil taske hos Silas og Sol, så nu er jeg med på moden - ser det ikke smart ud? Er du også vild med Liberty, så kig forbi hos Jeannet - hun syr det mest fantastiske både til børn, voksne og hjemmet....de Liberty puder hun netop nu viser, er da bare vildt flotte...
Fredag aften fik vi favorit retten sushi.....og ja jeg roder (også) når jeg laver mad. 
Du ved de STORE armbevægelser og gang i mange skåle, gryder osv.

Den lille gule hæklede sag er endelig blevet færdig. Jeg manglede kun at hæfte den og sy en knap i. Den skulle egentlig have været til Sara, men det endte med at blive til Ida, hun passer den bare perfekt.
En hurtig (og billig - 10 kr i Bilka) julekrans til døren er det også blevet til.
Sidst men ikke mindst fik vi tumlet lidt i sneen med ungerne. Det vil sige jeg kæmpede mig afsted med Sofia i barnevogne mens Kim tog sig af de andre således:
Jeg har ikke glemt Give Away'en herinde.....jeg kæmper bare en lille smule med tiden i øjeblikket. Det er en balancegang at hygge sig, slappe af og bare NYDE december, og så samtidig nå alle julearrangementerne, gaverne (hvoraf flere er eget design - typisk mig) og alt det praktiske. Så om jeg når at blive klar med en Give Away inden jul - hvem ved......lige nu vil jeg bare ikke stresse over det...


torsdag den 2. december 2010

Juletravlhed

Shanes julekalender er indviet med stor succes. Emil og jeg brugte 2 limrefiller allerede den 1. dag.....det griber jo lidt om sig, vi er ved at bygge Hogwards fra Harry Potter ud af køkkenrullerør, pap, låg og ja lim!! 
 Alle pakkerne hænger på julenissen fra Maileg - jeg har syet stropper på alle lommerne de var jo alt for små

Vi har også fået bagt pebernødder. De var super gode for de er allerede spist, så vi må have gang i bageriet en anden god dag. Her er billederne fra sidste års pebernøddebagedag - vildt så store de krudtugler bliver...
 Endnu et patchwork sengesæt har set dagens lys. Denne gang et juniorsæt i en eksplosion af farver.